Top

Eмоционална припрема
за први разред

Дете кроз игру и разговор наводимо да освести своје емоције по питању ове промене и да их прихвати.

Интелектуална припрема
за први разред

Дете спроводимо кроз предметне области са којима ће се сусрести, како би се осетило сигурније када крене у школу.

Физичка припрема
за први разред

Ова припрема се базира на додатном развијању фине моторике, која је веома значајна за почетно писање.

Зашто је важно адекватно припремити дете за полазак у школу?

Упоредимо дететов прелазак из вртића у школу, са променом посла код одраслог човека. Деца се у вртићу осећају сигурно јер имају дневну рутину, познају простор у којем бораве, знају које обавезе имају и везани су за своје другаре и васпитачице. Промена свега тога је веома битна ствар у животу једног детета.

Исто тако се са новим послом код одраслог човека мењају дневне обавезе и задаци, канцеларија и колеге. Уз то настаје осећај страха и може настати отпор према новом окружењу или збуњеност уколико се деси нешто што се не очекује.

Да бисмо деци прелазак у школу учинили што пријатнијим направили смо радионице које ће их емоционално, интелектуално и физички припремити за полазак у школу, где ће провести дуги низ година. Ми смо ту да им одговоримо на сва питања која имају и да их адекватно упознамо са свиме што их у школи очекује!

Закажите информативни разговор


Заинтересовани сте? Оставите нам мејл адресу и убрзо ћемо Вас контактирати!
Хвала, примили смо Вашу пријаву!

Опис радионица

Упознавање учитеља и детета кроз игре упознавања, цртање и разговор, чиме добијамо јединствену прилику да видимо какву слику дете има о себи и на основу чега се програм прилагођава конкретном детету.

Кроз ову радионицу препознајемо дечија осећања која се односе на школу и прихватамо их ма каква она била (позитивна или негативна), да би деца осетила разумевање и ослободила се страха да покажу своја осећања.

Тема ове радионице јесте погађање загонетног појма где се упознајемо са школским прибором кроз занимљиве и деци прилагођене приче о истим, уз коришћење Монтесори класификационих картица.

На примеру песме Милована Данојлића под називом ,,Љубавна песма” улазимо у свет српског језика и књижевности, где ћемо користити дату тему за активности које развијају моторику шаке и које дете емоционално и интелектуално припремају за боравак у школској клупи.

Кроз ову радионицу дете учи како изгледа организација једног дана када иде у школу, при чему дете може да увиди могуће промене у свакодневици, што ће му олакшати привикавање на школске обавезе.

На овој радионици ћемо децу упознати са групним обликом рада и функционисањем у оквиру одељења тако што ће имати час у групи која ће бројати од 3 до 5 чланова; активности које ћемо реализовати на овој радионици су тематски из области света око нас, чиме их упознајемо са још једним предметом.

Покрет је за децу веома важан и зато ћемо на свакој од радионица укључити бар петоминутну физичку активност, али на овој радионици ћемо се посебно посветити значају и структури часова физичког васпитања.

На математичкој радионици понављамо и утврђујемо оно што би деца требало да знају приликом поласка у први разред; правићемо различите танграме уз помоћ геометријских облика, а при томе ћемо се подсетити бројева, пребројавања, односа у простору и сл.

Како деци приликом преласка из вртића у школу концентрација углавном представља проблем, одлучили смо да једну од радионица посветимо у потпуности вежбању и појашњавању појма концентрације кроз занимљиву причу која је настала управо у ту сврху.

На овој радионици пажњу посвећујемо чулу слуха; од идентификовања и стварања различитих звукова, преко римовања, до тишине, пролазимо кроз припрему детета за часове музичке културе; ова радионица ће се реализовати у групи од 3 до 5 деце како бисмо још једном прошли кроз начин функционисања унутар групе тј. одељења.

Pадионица на којој исказујемо наше емоције бојом и покретом; након завршетка остаје нам аутентична слика и незаборавно искуство којим отварамо врата за часове ликовне културе у школским клупама.

Oд до сада направљених радова правимо књигу чије корице украшавамо вуницом кроз активност која уводи дете у технику шивења при чему развијамо фину моторику и заокружујемо цео наш програм у једну целину.


Заинтересовани сте? Оставите нам мејл адресу и убрзо ћемо Вас контактирати!
Хвала, примили смо Вашу пријаву!

Цена, шта цена укључује и која је динамика плаћања?

Радионице за будуће школарце

Појединачна радионица
2.000 рсд
Динамика плаћања : Плаћање за појединачне радионице се врши авансно, најкасније 2 дана пред одржавање радионице.

Индивидуалну/групну радионицу путем интернета са претходно припремљеним материјалом (10 радионица из програма су индивидуалне, а 2 радионице подразумевају рад у групи).

Програм од 12 радионица
14.400 рсд
Динамика плаћања : Половина износа уплаћује се авансно, а друга половина најкасније до почетка 11. радионице.

Десет индивидуалних и две групне радионице путем интернета са претходно припремљеним материјалом који достављамо на кућну адресу. Сваки полазник добија сертификат након успешно завршеног програма од 12 радионица.


Заинтересовани сте? Оставите нам мејл адресу и убрзо ћемо Вас контактирати!
Хвала, примили смо Вашу пријаву!